Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Omlet na słono

Filtry
Poziom trudności Strzałka w dół
Czas przygotowania Strzałka w dół
Dieta Strzałka w dół
Autor przepisu Strzałka w dół
Sortuj: Od najnowszych Strzałka w dół

 

Omlet na słono to świetny pomysł na wytrawne śniadanie. Można go przyrządzić w wielu wersjach i urozmaicać według własnego uznania. Z czego zrobić omlet na słono? A raczej – jakie produkty wykorzystać, by smakował doskonale?

Jak zrobić omlet na słono?

Bazą wyjściową będzie przepis na klasyczny omlet, do którego przygotowania w wystarczą w zasadzie dwa składniki – 2 jaja i odrobina tłuszczu do smażenia (najlepiej sprawdzi się masło). Do tego zestawu dodaj ulubione wytrawne dodatki – popularną i pyszną propozycją jest omlet z szybką i serem. Warto przygotować również smaczny i zdrowy omlet z warzywami – pokrój je drobno i wrzuć do rozbełtanej jajeczne masy, a następnie wylej całość na rozgrzaną patelnię. Do tej potrawy świetnie nada się papryka, szpinak, cukinia czy brokuł. Omlet na słono dobrze komponuje się także z grzybami – kurkami, borowikami czy pieczarkami.

Warto podkreślić, że omlet na słono z dodatkami to pełnowartościowy posiłek, który doda nam energii i na długo poczujemy się syci.

Propozycje omletów na słono:

  • omlet z serem

  • omlet z szynką

  • omlet z kurkami

  • omlet ze świeżymi warzywami

  • omlet z pomidorami

  • czosnkowy omlet ze szpinakiem

Pamiętaj, by dobrze doprawić omlet. Warto dodać sól, pieprz, ostrą i słodką paprykę, czosnek czy ulubione zioła. Smacznego!