Babeczki wielkanocne
9 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Babeczki wielkanocne
Babeczki wielkanocne
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W misie robota kuchennego wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier.
W drugim naczyniu wymieszaj pozostałe składniki: jajka, olej, śmietanę, miód.
Składniki suche dodaj do mokrych, wrzuć rodzynki i miksuj aż do połączenia składników.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
Blachę do muffinek wyłóż papilotkami, do każdej papilotki nałóż ciasto do około 3/4 jej wysokości.
Piecz w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około 20–25 minut.
Pod koniec pieczenia dla pewności możesz zrobić tzw. test suchego patyczka, jeśli jest na nim przyklejone ciasto, warto wówczas jeszcze trochę podpiec muffiny.
Nałóż krem lub lukier na wystudzone babeczki, środek udekoruj dodatkami.
Komentarze