Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Bezglutenowe brownie z fasoli z gorzką czekoladą

Bezglutenowe brownie z fasoli z gorzką czekoladą
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
FENOMENALNE! lekkie a za razem wilgotne, o wyraźnej strukturze dzięki użytej mące kokosowej

Składniki

1 szt. fasola czerwona w puszce
1 szt. banan
2 szt. jajka "0"
2 łyżka kakao ciemne
2 łyżka olej kokosowy
3 łyżka maka kokosowa
100 g czekolada gorzka
8-10 szt. daktyle (bez pestek)
1/2 łyżeczka proszek do pieczenia
8 łyżka woda

Opis wykonania

Fasolę wylewamy z puszki i dokładnie płuczemy w wodzie – przekładamy do blendera. Dodajemy banana, kakao, olej kokosowy, daktyle (słodkości ciasta zależy od tego, jak dużo dodamy daktyli – ja dodałam 8 sztuk), jajka i proszek do pieczenia. Blendujemy kilka minut (ok. 5-6) do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji. ½ tabliczki gorzkiej czekolady kroimy w kosteczkę i dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką do połączenia składników. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy odrobiną oleju kokosowego. Gotowe ciasto przekładamy do formy, wyrównujemy łyżką i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 minut. Studzimy na kratce. Gdy będzie zimne przygotowujemy polewę: ½ tabliczki gorzkiej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 8 łyżkami wody. Tak przygotowaną polewą otulamy nasze brownie. Pycha!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych