Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Bezglutenowe brownie z fasoli z gorzką czekoladą

Opis wykonania

FENOMENALNE! lekkie a za razem wilgotne, o wyraźnej strukturze dzięki użytej mące kokosowej

Fasolę wylewamy z puszki i dokładnie płuczemy w wodzie – przekładamy do blendera. Dodajemy banana, kakao, olej kokosowy, daktyle (słodkości ciasta zależy od tego, jak dużo dodamy daktyli – ja dodałam 8 sztuk), jajka i proszek do pieczenia. Blendujemy kilka minut (ok. 5-6) do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji. ½ tabliczki gorzkiej czekolady kroimy w kosteczkę i dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką do połączenia składników. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy odrobiną oleju kokosowego. Gotowe ciasto przekładamy do formy, wyrównujemy łyżką i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 minut. Studzimy na kratce. Gdy będzie zimne przygotowujemy polewę: ½ tabliczki gorzkiej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 8 łyżkami wody. Tak przygotowaną polewą otulamy nasze brownie. Pycha!