Brownie z czerwonej fasoli Oli Żuraw
Opis wykonania
Zdrowa wersja czekoladowego brownie.
Popularne na całym świecie brownie to świetny dodatek do popołudniowej kawy. Przygotowane na bazie czerwonej fasoli stanie się ulubionym deserem nawet dla tych, którzy są na diecie!
- Do kielicha blendera wsyp odsączoną fasolę z puszki i pozostałe składniki (oprócz śliwek, czekolady oraz orzechów). Miksuj na jednolitą masę przez ok. 10 minut.
- Posiekaj i dodaj do masy pokrojone na małe kawałki orzechy, śliwki oraz czekoladę.
- Przełóż całość do nasmarowanej tłuszczem tortownicy o średnicy 15 cm.
- Piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 min.
- Po wyjęciu odstaw brownie do ostygnięcia na ok. 15 min.
- Udekoruj według uznania - np. posyp kakao i wiórkami kokosowymi.