Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Burger z komosy ryżowej podany w pełnoziarnistych placuszkach puri.

Składniki

60 g mąka pełnoziarnista
35 g woda
1 g drożdże suche
sól
50 g ziemniaki
30 g pieczarki
1 szt. cebula
100 g komosa ryżowa
110 g pomidor bez pestek
2 szczypta garam masala
2 łyżka olej
1 łyżeczka oliwa z oliwek
czosnek
sok z cytryny
0,5 szt. avocado
bazylia świeża

Opis wykonania

kotlet ziemniaki w mundurkach ugnieść razem ze skórą, dodać po 30g zblendowanej cebuli i pieczarek oraz 10 gram miąższu z pomidora. ugotowaną komosę ryżową całość wymieszać, dosypać sól, czosnek, garam masala do smaku. uformować kotlety, usmażyć na grillu pieczywo mąka, drożdze suszone, sól, garam masala, woda. Całość wymieszać, odstawić do wyrośnięcia. formować cienkie placki, Piec na grillu. sos pół avocado, 100g pomidora, dwie łyżki oleju, sok z cytryny, sól, pieprz, oliwki, bazylia świeża, kropla oliwy z oliwek, czosnek, cebula całość zblendować. upieczony placek posmarować sosem, ułożyć liście szpinaku, kotlet, pomidor, cebulę, kozi ser całość polać sosem i przykryć kolejnym plackiem podawać na liściach rukoli i plastrach papryki
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych