Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Burger quinoa w plackach puri

Opis wykonania

Burger z komosy ryżowej podany w pełnoziarnistych placuszkach puri.

kotlet ziemniaki w mundurkach ugnieść razem ze skórą, dodać po 30g zblendowanej cebuli i pieczarek oraz 10 gram miąższu z pomidora. ugotowaną komosę ryżową całość wymieszać, dosypać sól, czosnek, garam masala do smaku. uformować kotlety, usmażyć na grillu pieczywo mąka, drożdze suszone, sól, garam masala, woda. Całość wymieszać, odstawić do wyrośnięcia. formować cienkie placki, Piec na grillu. sos pół avocado, 100g pomidora, dwie łyżki oleju, sok z cytryny, sól, pieprz, oliwki, bazylia świeża, kropla oliwy z oliwek, czosnek, cebula całość zblendować. upieczony placek posmarować sosem, ułożyć liście szpinaku, kotlet, pomidor, cebulę, kozi ser całość polać sosem i przykryć kolejnym plackiem podawać na liściach rukoli i plastrach papryki