Burger quinoa w plackach puri
                                            1 porcja
60 min
Łatwe
                    Burger z komosy ryżowej podany w pełnoziarnistych placuszkach puri.
                
                Składniki
60 g mąka pełnoziarnista
                                                            35 g woda
                                                            1 g drożdże suche
                                                            sól
                                                            50 g ziemniaki
                                                            30 g pieczarki
                                                            1 szt. cebula
                                                            100 g komosa ryżowa
                                                            110 g pomidor bez pestek
                                                            2 szczypta garam masala
                                                            2 łyżka olej
                                                            1 łyżeczka oliwa z oliwek
                                                            czosnek
                                                            sok z cytryny 
                                                            0,5 szt. avocado
                                                            bazylia świeża 
                                                    Burger quinoa w plackach puri
Burger quinoa w plackach puri
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            kotlet
ziemniaki w mundurkach ugnieść razem ze skórą, 
dodać po 30g zblendowanej cebuli i pieczarek oraz 10 gram miąższu z pomidora. ugotowaną komosę ryżową 
całość wymieszać, dosypać sól, czosnek, garam masala do smaku.
uformować kotlety, usmażyć na grillu
pieczywo
mąka, drożdze suszone, sól, garam masala, woda. Całość wymieszać, odstawić do wyrośnięcia.
formować cienkie placki, Piec na grillu.
sos
pół avocado, 100g pomidora, dwie łyżki oleju, sok z cytryny, sól, pieprz,
oliwki, bazylia świeża, kropla oliwy z oliwek, czosnek, cebula
całość zblendować.
upieczony placek posmarować sosem, ułożyć liście szpinaku, kotlet, pomidor, cebulę,
 kozi ser całość polać sosem i przykryć kolejnym plackiem
podawać na liściach rukoli i plastrach papryki
        
        
            
    
    
    
                            
Komentarze