Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Burger rybny

Składniki

500 g filety rybne z dorsza
2 szt. jajka
1 szt. czerstwa bułka
1/2 szklanka mleko
1 szt. pęczek koerku
1 szt. duża cebula
3 szt. czosnek
200 g bułka tarta
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
4 szt. bułki
200 g sałata
2 szt. duże pomidory
1 szt. cytryna
3 szt. ogórek kiszony
6 łyżka majonez
10 łyżka oliwa
1/2 szklanka mleko

Opis wykonania

Filety z ryby przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do tak przygotowanej ryby, dodajemy bułkę wcześniej namoczoną w mleku, i odciśniętą, jajka, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę wcześniej zeszkloną na patelni, koperek oraz skórkę z cytryny (wcześniej należy skórkę sparzyć), oraz sól i pieprz. Następnie wyrabiamy jednolitą masę, z której formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Pieczemy z obu stron do zrumieniania się skórki. Przekrojone bułeczki smarujemy majonezem, układamy sałatę, plasterki pomidora oraz o górka i kotleciki z ryby, następnie nakładamy drugą połówkę bułki. Na wierzch każdego burgera wbijamy patyczek do szaszłyków, aby burger nam się nie rozpadł. Smacznego
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy