Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Burger rybny

Opis wykonania

Burger rybny

Filety z ryby przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do tak przygotowanej ryby, dodajemy bułkę wcześniej namoczoną w mleku, i odciśniętą, jajka, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę wcześniej zeszkloną na patelni, koperek oraz skórkę z cytryny (wcześniej należy skórkę sparzyć), oraz sól i pieprz. Następnie wyrabiamy jednolitą masę, z której formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Pieczemy z obu stron do zrumieniania się skórki. Przekrojone bułeczki smarujemy majonezem, układamy sałatę, plasterki pomidora oraz o górka i kotleciki z ryby, następnie nakładamy drugą połówkę bułki. Na wierzch każdego burgera wbijamy patyczek do szaszłyków, aby burger nam się nie rozpadł. Smacznego