


Burger rybny z kolorowymi dodatkami i ulubionym sosem to lżejsza alternatywa dla tradycyjnych burgerów. Mini kotleciki przygotowane są z łososia i dorsza, cebulki, posiekanego koperku. Do tego pełnoziarnista bułka, ulubiona zielenina i dodatki, np. kolorowe pomidory.
Bułkę zalej przegotowaną letnią wodą i odstaw do namoczenia na ok. 10 minut.
Rybę pokrój na mniejsze kawałki umieść w pojemniku blendera i zmiksuj.
Do większej miski włóż zmielone mięso ryby, odciśniętą bułkę, tartą cebulę, jajko, sól i pieprz oraz posiekany koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Z masy przy pomocy dłoni uformuj burgery.
Rozgrzej olej i na rozgrzany tłuszcz nakładaj po kilka sztuk uformowanych burgerów. Smaż na płycie grzewczej, aż uzyskają złoty kolor z obu stron.
Na bułce ułóż rybne kotleciki, sałatę i warzywa pokrojone w plasterki.