Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Burger rybny z kolorowymi dodatkami i ulubionym sosem to lżejsza alternatywa dla tradycyjnych burgerów. Mini kotleciki przygotowane są z łososia i dorsza, cebulki, posiekanego koperku. Do tego pełnoziarnista bułka, ulubiona zielenina i dodatki, np. kolorowe pomidory.

Składniki

250 g - filetu z łososia
150 g - filetu z dorsza
1 szt. - bułki kajzerki
1 szt. - cebuli startej na małych oczkach
1 szt. - jajka
3 łyżki - koperku drobno posiekanego
0,5 łyżeczki - soli
0,25 łyżeczki - czarnego pieprzu
1-2 łyżki - oleju do smażenia
dodatki: - sos musztardowy, sałata, pomidory

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
282 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Węglowodany
11.4 g
Błonnik
23.1 g
Białko
1.5 g
Sól
1.1 g

Opis wykonania

1

Bułkę zalej przegotowaną letnią wodą i odstaw do namoczenia na ok. 10 minut.

Rybę pokrój na mniejsze kawałki umieść w pojemniku blendera i zmiksuj.

2

Do większej miski włóż zmielone mięso ryby, odciśniętą bułkę, tartą cebulę, jajko, sól i pieprz oraz posiekany koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh
3

Z masy przy pomocy dłoni uformuj burgery.

Rozgrzej olej i na rozgrzany tłuszcz nakładaj po kilka sztuk uformowanych burgerów. Smaż na płycie grzewczej, aż uzyskają złoty kolor z obu stron.

4

Na bułce ułóż rybne kotleciki, sałatę i warzywa pokrojone w plasterki.​

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Super przepis dla dzieci, które nie lubią ryby! Warto spróbować.
Pafwvcio
całkiem dobry ten rybny burger.