Burgery z łososia i dorsza
![Burgery z łososia i dorsza](https://akademiasmaku.pl/storage/7782/conversions/burgery-z-lososia-i-dorsza-4959-single.webp)
4 porcje
35 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Burgery z łososia i dorsza
Burgery z łososia i dorsza
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9808/conversions/Po4A25PudD7dDB-thumb.webp)
Bułkę zalej przegotowaną letnią wodą i odstaw do namoczenia na ok. 10 minut.
Rybę pokrój na mniejsze kawałki umieść w pojemniku blendera i zmiksuj.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9809/conversions/H8HzKfHByHJImA-thumb.webp)
Do większej miski włóż zmielone mięso ryby, odciśniętą bułkę, tartą cebulę, jajko, sól i pieprz oraz posiekany koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9810/conversions/PGmQN05HKunacN-thumb.webp)
Z masy przy pomocy dłoni uformuj burgery.
Rozgrzej olej i na rozgrzany tłuszcz nakładaj po kilka sztuk uformowanych burgerów. Smaż na płycie grzewczej, aż uzyskają złoty kolor z obu stron.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9811/conversions/JXGQu9WoyBgM1K-thumb.webp)
Na bułce ułóż rybne kotleciki, sałatę i warzywa pokrojone w plasterki.
Komentarze