Burgery z łososia i dorsza

4 porcje
35 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Burgery z łososia i dorsza
Burgery z łososia i dorsza
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Bułkę zalej przegotowaną letnią wodą i odstaw do namoczenia na ok. 10 minut.
Rybę pokrój na mniejsze kawałki umieść w pojemniku blendera i zmiksuj.

Do większej miski włóż zmielone mięso ryby, odciśniętą bułkę, tartą cebulę, jajko, sól i pieprz oraz posiekany koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.


Z masy przy pomocy dłoni uformuj burgery.
Rozgrzej olej i na rozgrzany tłuszcz nakładaj po kilka sztuk uformowanych burgerów. Smaż na płycie grzewczej, aż uzyskają złoty kolor z obu stron.

Na bułce ułóż rybne kotleciki, sałatę i warzywa pokrojone w plasterki.
Komentarze