Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Chicken casserole

Opis wykonania

Uwielbiasz aromatyczne dania, które niemal same się przygotowują? Koniecznie przetestuj ten znany na całym świecie przepis na Chicken casserole. Do dzieła!

Chicken casserole - krok 1

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Udka kurczaka posyp odrobiną soli i dużą ilością czarnego pieprzu. Na rozgrzaną na płycie grzewczej patelnię dodaj oliwę i smaż kurczaka przez 7–8 minut do momentu, gdy skóra się ładnie zarumieni, odstaw na bok. Na patelnię dodaj cebulę, pora i pieczarki. Smaż na średniej mocy przez 4–5 minut lub do lekkiego zrumienienia, regularnie mieszając. Dodaj marchewkę pokrojoną w plastry, posyp tymiankiem, dobrze wymieszaj. Wlewaj po trochę bulionu, dobrze mieszając.

Chicken casserole - krok 2

Całość przełóż do naczynia do zapiekania, dodaj kawałki kurczaka. Wstaw do piekarnika i piecz pod przykryciem przez 30 minut. Wyjmij z piekarnika, wymieszaj całość i piecz przez kolejne 15 minut bez przykrycia.

Chicken casserole - krok 3

Podanie:

Chicken casserole doskonale smakuje zarówno bezpośrednio po przygotowaniu, jak i kolejnego dnia. Dla osób ceniących wygodę – udka z kurczaka można zastąpić pozbawionym już kości mięsem z ud.

Bosch do kuchni