Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

80 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dziś i zawsze mam nastrój na fantastyczne,wesołe spotkanie z takim smacznym i zdrowym daniem,I wtedy zawsze czuję się dzieckiem i jakby wakacje trwały

Składniki

4 łyżka oliwa z oliwek
1 szt. cebula
3 szt. czosnek
2 szt. ziemniaki
2 szt. zielona cukinia
pomidor
1 szczypta suszony tymianek
1 szczypta sol
1 szczypta pierprz
1/2 szklanka ser zółty
1/2 szklanka ser parmezan

Opis wykonania

Nastaw piekarnik na 200 stopni. Natłuść naczynie żaroodporne. Posiekaną cebulę zeszklij na patelni. Dodać sprasowany czosnek i odrobinę soli i tymianku. cebulę wyłóż na dno naczynia żaroodpornego.Ziemniaki, obie cukinie i pomidory pokrój w plasterki grubości do 1 cm. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym na cebuli . Posól i popieprz do smaku. Spryskaj oliwą.Owiń naczynie folią i włóż do piekarnika na 35 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Po tym czasie zdejmij folię, posyp warzywa startym serem zółtym i parmezanem . Ponownie włóż do piekarnika na około 20-25 minut lub do momentu, aż ser się zarumieni.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Cukinię włączyłem do dań całkiem niedawno, od tego momentu bardzo często gości na moim stole
Radosław
Polecam przepis
bsylvia
Bardzo proste i smaczne danie. Polecam!