FISH&CHIPS + SOS TATARSKI
2 porcje
40 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Klasyczne angielski fish and chips czyli ryba w piwnej panierce z frytkami z sosem tatarskim.
Składniki
300 g Halibut
200 ml Piwo Lager
1 szt. Jajko
4 łyżka Mąka pszenna
3 szt. Ziemniaki
1 l Olej rzepakowy
4 łyżka Majonez
2 szt. Ogórek kiszony
0,5 szt. Cebula
0,5 szt. Cytryna
2 szczypta Sól
FISH&CHIPS + SOS TATARSKI
FISH&CHIPS + SOS TATARSKI
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Cebulę i ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę i łączymy z majonezem.
2. Rozrabiamy piwo, jajko i mąkę i szczyptę soli na jednolitą masę.
3. Halibuta porcjujemy, obtaczamy w powyższej panierce i smażymy w głębokim tłuszczu.
4. Ziemniaki kroimy na frytki i smażymy w oleju rzepakowym na złocisty kolor. Solimy.
5. Podajemy najlepiej w klasycznym stylu czyli na gazecie wraz z ćwiartką cytryny.
GOTOWE !!! :)
Komentarze