Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Klasyczne angielski fish and chips czyli ryba w piwnej panierce z frytkami z sosem tatarskim.

Składniki

300 g Halibut
200 ml Piwo Lager
1 szt. Jajko
4 łyżka Mąka pszenna
3 szt. Ziemniaki
1 l Olej rzepakowy
4 łyżka Majonez
2 szt. Ogórek kiszony
0,5 szt. Cebula
0,5 szt. Cytryna
2 szczypta Sól

Opis wykonania

1. Cebulę i ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę i łączymy z majonezem. 2. Rozrabiamy piwo, jajko i mąkę i szczyptę soli na jednolitą masę. 3. Halibuta porcjujemy, obtaczamy w powyższej panierce i smażymy w głębokim tłuszczu. 4. Ziemniaki kroimy na frytki i smażymy w oleju rzepakowym na złocisty kolor. Solimy. 5. Podajemy najlepiej w klasycznym stylu czyli na gazecie wraz z ćwiartką cytryny. GOTOWE !!! :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
U mnie w wersji z ziemniakami i sałatką. Niebo w gębie ;)
Patrycja Lewandowska
Fajny przepis na zdrowy fast food