FIT OBIAD: Domowe burgery
3 porcje
35 min
Średnie
Kto nie lubi burgerów?
Składniki
400 g mielonego mięsa wołowego
2 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
1/2 cebuli
Sałata rzymska
Szpinak
1/2 buraka czerwonego
50 ml mleczka kokosowego
1 łyżka musztardy
3 bułki żytnie lub z pełnego ziarna
Pieprz, sól
FIT OBIAD: Domowe burgery
FIT OBIAD: Domowe burgery
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Choć dla wielu są przeciwieństwem zdrowego posiłku, to nawet ci, którzy dbają o dietę nie muszą z nich rezygnować. Wystarczy odpowiednio dobrać składniki!
Opis przygotowania:
- Mięso wymieszaj z siekanym czosnkiem, cebulą oraz przyprawami. Uformuj kotlety i usmaż je na oliwie z oliwek.
- Mleczko wymieszaj z musztardą i dopraw pieprzem.
- Bułkę przekrój na pół, podgrzej na patelni, ułóż liście sałaty, szpinak lub roszponkę, łyżkę sosu musztardowo-kokosowego, kotleta i plasterki surowego buraka.
- Przykryj drugą częścią bułki i zepnij wykałaczką.
Komentarze