Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kto nie lubi burgerów?

Składniki

400 g mielonego mięsa wołowego
2 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
1/2 cebuli
Sałata rzymska
Szpinak
1/2 buraka czerwonego
50 ml mleczka kokosowego
1 łyżka musztardy
3 bułki żytnie lub z pełnego ziarna
Pieprz, sól

Opis wykonania

Choć dla wielu są przeciwieństwem zdrowego posiłku, to nawet ci, którzy dbają o dietę nie muszą z nich rezygnować. Wystarczy odpowiednio dobrać składniki!

Opis przygotowania:

  1. Mięso wymieszaj z siekanym czosnkiem, cebulą oraz przyprawami. Uformuj kotlety i usmaż je na oliwie z oliwek.
  2. Mleczko wymieszaj z musztardą i dopraw pieprzem.
  3. Bułkę przekrój na pół, podgrzej na patelni, ułóż liście sałaty, szpinak lub roszponkę, łyżkę sosu musztardowo-kokosowego, kotleta i plasterki surowego buraka.
  4. Przykryj drugą częścią bułki i zepnij wykałaczką.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
bsylvia
Bardzo dobre burgery, ciekawe dodatki. Polecam!