


Forszmak to idealny sposób na wykorzystanie poświątecznych kiełbas i pieczonych mięs. Danie skomponowane jest z mięsa, papryki i kiszonych ogórków. Sprawdzi się doskonale na obiad dla całej rodziny.
Mięso i kiełbasę pokrój w małą kostkę. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć kawałki mięsa i obsmaż.
Dodaj obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę. Podsmaż.
Do garnka wrzuć pokrojoną w kostkę paprykę i smaż jeszcze 5 minut.
Wlej gorący bulion i dodaj przyprawy - słodką, ostrą paprykę, sól i pieprz.
Zagotuj, zmniejsz moc płyty grzewczej i gotuj przez ok. 10 minut pod przykryciem. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ogórki kiszone i dalej gotuj przez ok. 5 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy i majeranek. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podawaj z posiekaną natką pietruszki.