Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Forszmak to idealny sposób na wykorzystanie poświątecznych kiełbas i pieczonych mięs. Danie skomponowane jest z mięsa, papryki i kiszonych ogórków. Sprawdzi się doskonale na obiad dla całej rodziny.

Składniki

500 g - kiełbasy i mięs (pieczonych)
750 ml - bulionu warzywnego
2 szt. - papryki czerwonej
2 szt. - ogórków kiszonych
1 szt. - cebuli
2 łyżki - koncentratu pomidorowego
1 łyżka - oleju
1 łyżeczka - mielonej słodkiej papryki
0,25 łyżeczki - ostrej papryki
0,5 łyżeczki - majeranku
- natka z pietruszki do podania
- sól, pieprz do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
299.5 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
10.4 g
Błonnik
34.3 g
Białko
3.6 g
Sól
2.2 g

Opis wykonania

Mięso i kiełbasę pokrój w małą kostkę. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć kawałki mięsa i obsmaż.

Dodaj obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę. Podsmaż.

Do garnka wrzuć pokrojoną w kostkę paprykę i smaż jeszcze 5 minut.

Wlej gorący bulion i dodaj przyprawy - słodką, ostrą paprykę, sól i pieprz.

Zagotuj, zmniejsz moc płyty grzewczej i gotuj przez ok. 10 minut pod przykryciem. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ogórki kiszone i dalej gotuj przez ok. 5 minut. 

Dodaj koncentrat pomidorowy i majeranek. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.

Podawaj z posiekaną natką pietruszki.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Bardzo smaczny gulasz Przygotowyje go zawsze jak na drugi dzień zostaje mi pieczyste