Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Forszmak

Opis wykonania

Forszmak to idealny sposób na wykorzystanie poświątecznych kiełbas i pieczonych mięs. Danie skomponowane jest z mięsa, papryki i kiszonych ogórków. Sprawdzi się doskonale na obiad dla całej rodziny.

Forszmak - krok 1

Mięso i kiełbasę pokrój w małą kostkę. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć kawałki mięsa i obsmaż.

Dodaj obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę. Podsmaż.

Forszmak - krok 2

Do garnka wrzuć pokrojoną w kostkę paprykę i smaż jeszcze 5 minut.

Wlej gorący bulion i dodaj przyprawy - słodką, ostrą paprykę, sól i pieprz.

Forszmak - krok 3

Zagotuj, zmniejsz moc kuchenki i gotuj przez ok. 10 minut pod przykryciem. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ogórki kiszone i dalej gotuj przez ok. 5 minut. 

Dodaj koncentrat pomidorowy i majeranek. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.

Forszmak - krok 4

Podawaj z posiekaną natką pietruszki.