Forszmak

4 porcje
50 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Forszmak
Forszmak
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Mięso i kiełbasę pokrój w małą kostkę. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć kawałki mięsa i obsmaż.
Dodaj obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę. Podsmaż.

Do garnka wrzuć pokrojoną w kostkę paprykę i smaż jeszcze 5 minut.
Wlej gorący bulion i dodaj przyprawy - słodką, ostrą paprykę, sól i pieprz.

Zagotuj, zmniejsz moc płyty grzewczej i gotuj przez ok. 10 minut pod przykryciem. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ogórki kiszone i dalej gotuj przez ok. 5 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy i majeranek. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.

Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
Komentarze