Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Grillowana kanapka z burgerem wołowym

Opis wykonania

Dla amatorów wołowych burgerów

Do miski przełożyć mięso, pokrojoną cebulkę i czosnek, wymieszać, doprawić majerankiem, papryką słodką, kumininem, solą i pieprzem. Wlać bulion, wyrobić dokładnie ręką i uformować 2 burgery, lekko je spłaszczyć. Każdy burger z obu stron posmarować mieszaniną dymu wędzarniczego i oleju, zostawić na 30 minut aby burgery przeszły zapachem dymu. Grillować na posmarowanej olejem patelni po około 3 minuty z każdej strony. Zrobić Sos: z mieszamy jogurtu i majonezu, doprawić ewentualnie solą i pieprzem. Chleb pokroić i grillować z obu stron.Burger ułożyć na posmarowanej sosem i obłożonej mixem sałat grillowanej kromce chleba, na nim ułożyć plasterki pomidora i ogórka, oraz natkę pietruszki, przykryć drugą kromką chleba, docisnąć i spiąć wykałaczką.