Halaszle czyli węgierska zupa rybna

4 porcje
60 min
Średnie
3.63 (Liczba ocen: 16)
Składniki
Wartości odżywcze
Halaszle czyli węgierska zupa rybna
Halaszle czyli węgierska zupa rybna
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Rybę pokroić w mniejsze kawałki, oprószyć solą, pieprzem i odstawić na 20 minut. 2. Marchew obrać i pokroić w półplasterki, ziemniaki i papryki w większą kostkę. 3. Na rozgrzanym oleju rzepakowym zeszklić drobno posiekaną cebulę z czosnkiem, dodać pokrojone warzywa i całość lekko podsmażyć. Następnie wsypać paprykę ostrą, wędzoną, słodką, dodać sól i pieprz, całość podlać bulionem i doprowadzić do wrzenia. Dodać pomidory z puszki i wszystko gotować kilka minut, następnie dodać pokrojoną rybę i gotować około 15 minut. W razie konieczności doprawić całość solą i pieprzem. 4. Zupę rybną podawać z posiekaną natką z pietruszki.
Komentarze