Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

3.79 (Ilość ocen: 14)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Moja wersja tradycyjnej, lekko pikantnej, rozgrzewającej węgierskiej zupy rybnej na bazie aromatycznej papryki, pachnącej cebuli i pomidorów. Polecam.

Składniki

800 g fileta z maruny
1,2 l rybnego lub warzywnego bulionu
2 szt. żółte papryki
2 szt. czerwone papryki
1 szt. zielona papryka
3 szt. ziemniaki
2 szt. marchewki
3 szt. cebule
3 szt. ząbki czosnku
1 szt. puszka krojonych pomidorów
2 łyżeczka ostrej papryki
2 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka wędzonej papryki
3 łyżka oleju
1 szczypta sól pieprz
1 garść natka z pietruszki

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
422.5 kcal
Tłuszcz
10.48 g
Węglowodany
35.58 g
Błonnik
40.53 g
Białko
8.48 g
Sól
4.5 g

Opis wykonania

1. Rybę pokroić w mniejsze kawałki, oprószyć solą, pieprzem i odstawić na 20 minut. 2. Marchew obrać i pokroić w półplasterki, ziemniaki i papryki w większą kostkę. 3. Na rozgrzanym oleju rzepakowym zeszklić drobno posiekaną cebulę z czosnkiem, dodać pokrojone warzywa i całość lekko podsmażyć. Następnie wsypać paprykę ostrą, wędzoną, słodką, dodać sól i pieprz, całość podlać bulionem i doprowadzić do wrzenia. Dodać pomidory z puszki i wszystko gotować kilka minut, następnie dodać pokrojoną rybę i gotować około 15 minut. W razie konieczności doprawić całość solą i pieprzem. 4. Zupę rybną podawać z posiekaną natką z pietruszki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 3.79, Ilość ocen: 14
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Ciekawa propozycja