Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kremowa zupa musztardowa z jajkiem

Opis wykonania

Rewelacyjna zupa.Dopełnieniem smaku zupy jest grzanka z serkiem topionym.Polecam.

Warzywa obieramy płuczemy,kroimy w kostkę.W garnku rozgrzewamy olej podsmażamy cebulę na rumiano,dodajemy por mieszamy,wrzucamy resztę warzyw.Zalewamy bulionem,gotujemy aż warzywa zmiękną.Zupę miksujemy blenderem na gładki krem.Zmniejszamy płomień.Żółtka mieszamy ze śmietaną i musztardami,wlewamy cienkim strumieniem,mieszając trzepaczką,doprawiamy do smaku.Bagietkę kroimy w kromki smarujemy masłem i serkiem topionym wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180`C zapiekamy.Jajka gotujemy na twardo,obieramy.Zupę rozlewamy do miseczek,posypujemy posiekaną natką,podajemy z jajkiem i grzankami.SMACZNEGO.