Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

7 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Rewelacyjna zupa.Dopełnieniem smaku zupy jest grzanka z serkiem topionym.Polecam.

Składniki

2 średnie marchewki
4 średnie ziemniaki
1 por tylko biała część
2 średnie cebule
1/2 selera
3l. bulionu drobiowego
100ml. oleju rzepakowego
3 żółtka
100ml. śmietany 18%
3 łyżki musztardy rosyjskiej
3 łyżki musztardy francuskiej
3 łyżki musztardy sarepskiej
3 łyżki musztardy dijon
100ml. śmietany 18%
100g. sera topionego
pęczek zielonej pietruszki
1 bagietka
50g masła
7 jajek
sól,pieprz ziołowy do smaku

Opis wykonania

Warzywa obieramy płuczemy,kroimy w kostkę.W garnku rozgrzewamy olej podsmażamy cebulę na rumiano,dodajemy por mieszamy,wrzucamy resztę warzyw.Zalewamy bulionem,gotujemy aż warzywa zmiękną.Zupę miksujemy blenderem na gładki krem.Zmniejszamy płomień.Żółtka mieszamy ze śmietaną i musztardami,wlewamy cienkim strumieniem,mieszając trzepaczką,doprawiamy do smaku.Bagietkę kroimy w kromki smarujemy masłem i serkiem topionym wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180`C zapiekamy.Jajka gotujemy na twardo,obieramy.Zupę rozlewamy do miseczek,posypujemy posiekaną natką,podajemy z jajkiem i grzankami.SMACZNEGO.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych