Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo proste danie, które robi się samo! Dania z drobiu to dobre roziwązanie, gdy nie mamy czasu na długie gotowanie - wystarczy dodać warzywa i gotowe!

Składniki

2 szt. podwójne filety kurczaka
2 szt. duże pory
1 szt. duży kubek jogurtu
koperek, pieprz, sól

Opis wykonania

Delikatny kurczak dzięki porom nabiera wyrazistego smaku. Pierzynka z jogurtu sprawia, że jest on niezwykle soczysty.

Opis wykonania

Mięso pokrój w paski o szerokości około 2 cm. Pora umyj i pokrój w plastry ( ok. 1 cm). Dno naczynia żaroodpornego wyłóż plastrami pora. Delikatnie oprósz je solą, a następnie ułóż na nich kurczaka. Jogurt wymieszaj z przyprawami i dokładnie pokryj nim kurczaka. Całość piecz w 180 stopniach Celsjusza przez około 30 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków kurczaka i grubości warstwy jogurtu.

TIP

Do jogurtu można dodać również paprykę słodką, kumin i gałkę muszkatołową.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych