Leczo z ciecierzycą i białą fasolą
3 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Leczo z ciecierzycą i białą fasolą
Leczo z ciecierzycą i białą fasolą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ciecierzycę ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Jeżeli chcesz przyspieszyć przygotowanie potrawy, możesz wykorzystać ciecierzycę konserwową. Wtedy wystarczy ją odsączyć i opłukać.
Wypróbuj także inne pomysły na dania z ciecierzycą: Ciecierzyca
Białą fasolę odsącz i opłucz.
Kiełbasę pokrój w półplasterki i podsmaż na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Pomidory, cebulę i paprykę umyj i pokrój na nieduże kawałki. Dodaj do kiełbasy i podsmażaj przez kilka minut aż warzywa zmiękną. Dodaj ciecierzycę i białą fasolę, a także wszystkie przyprawy. Duś przez kolejne kilka minut od czasu do czasu mieszając.
Szukasz sprzętów do swojej kuchni? Sprawdź ofertę Bosch: Płyty grzewcze Bosch
Leczo z ciecierzycą podawaj w miseczkach z dodatkiem ulubionego pieczywa. To doskonała propozycja zarówno na obiad jak i kolację, a nawet śniadanie, które zapewni energię na cały dzień. Tak rozgrzewające danie sprawdzi się doskonale zwłaszcza jesienią, jednak nic nie stoi na przeszkodzie by przygotować je o dowolnej porze roku.
Smacznego!
Chcesz wiedzieć więcej na temat leczo? Sprawdź: Lescó czy leczo – leczo na europejskich stołach
Komentarze