Makaron conchiglioni nadziewany mięsem mielonym
4 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Makaron conchiglioni nadziewany mięsem mielonym
Makaron conchiglioni nadziewany mięsem mielonym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makaron z sosem i mięsem mielonym jest dość oklepanym i łatwym daniem, z którym każdy sobie poradzi. Ten przepis wyróżnia się jednak sposobem podania. Makaronowe muszle wyglądają elegancko i stylowo, a zwykłe danie nabiera nowego charakteru.
Opis wykonania
Ugotuj makaron al dente. Wymieszaj pomidory, koncentrat, sok i przyprawy. Połową powstałego sosu wyłóż dno naczynia żaroodpornego. Wszystkie muszle faszeruj mięsem i układaj na warstwie sosu. Muszle zalej resztą sosu. Zetrzyj mozzarellę na wierzch i zapiekaj w piekarniku pod przykryciem przez 35 minut w 175⁰C.
TIP
Aby sos był bardziej wyrazisty i pikantny, możesz dodać do niego kilka kropel tabasco i szczyptę kuminu.
Komentarze