Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pizza na spodzie z wędzonej makreli to nowe doznania smakowe. Idealne danie na pożywny posiłek.

Składniki

250 g wędzona makrela
0,5 szt. czerwona papryka
2 szt. jajka
5 łyżka mąka pszenna pełnoziarnista typ 1850
1 garść kiełki rzodkiewki
2 szt. ząbki czosnku
2 łyżka płatki orkiszowe pełnoziarniste
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
2 łyżka nasiona chia
1 garść nać pietruszki
1 szczypta susz kopru
1 łyżka oliwa z oliwek
1 garść ziarenka słonecznika
300 g pomidorki papryczkowe
1 szt. ser camembert naturalny
1 garść szczypiorek

Opis wykonania

Składniki na spód: -250g wędzonej makreli, -1/2 czerwonej papryki, - 2 jajka - 5 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850, - garstka kiełków rzodkiewki, - 2 ząbki czosnku, - 2 łyżki płatków pełnoziarnistych orkiszowych, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - sól, - pieprz - 2 łyżki nasion chia, - pietruszka, - susz kopru - 1 łyżka oliwy z oliwek.- pomidorki papryczkowe, - ser camembert naturalny, - szczypiorek Wszystkie składniki mielimy, blendujemy. Uzyskaną masę wylewamy do foremki posypujemy ziarenkami słonecznika. Zapiekamy w temp 190 stopni przez 10 minut następnie wyciągamy i nakładamy: - pomidorki papryczkowe, - ser camembert naturalny, Zapiekamy jeszcze 15 minut w temperaturze 190 stopni. Wyciągamy posypujemy szczypiorkiem i jemy :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych