Omlet zero waste
1 porcje
15 min
Łatwe
3 (Ilość ocen: 4)
Omlet to jedna z najbardziej uniwersalnych propozycji śniadaniowych. Wersja wytrawna daje wiele możliwości. Z łatwością możecie do niego wykorzystać resztki produktów, które macie w lodówce.
Składniki
2 jaja
⅓ cukinii
łodyga selera naciowego
½ pomidora
½ awokado
garść sałaty
ser biały
oliwa z oliwek
kiełki
Omlet zero waste
Omlet zero waste
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajka ze szczyptą soli ubij rózgą blendera ręcznego.
Cukinię i seler drobno pokrój i dodaj do ubitych jaj.
Masę z jajek i warzyw wylej na mniejszą patelnię.
Smaż na małym ogniu do całkowitego ścięcia jajek.
Gotowy omlet przełóż na talerz.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Dodaj pokrojone awokado i pomidora, ser biały, sałatę oraz kiełki.
Całość polej oliwą z oliwek oraz posyp solą.
Komentarze