Omlet zero waste
![Omlet zero waste](https://akademiasmaku.pl/storage/7873/conversions/omlet-zero-waste-5057-single.webp)
1 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Omlet to jedna z najbardziej uniwersalnych propozycji śniadaniowych. Wersja wytrawna daje wiele możliwości. Z łatwością możecie do niego wykorzystać resztki produktów, które macie w lodówce.
Składniki
2 jaja
⅓ cukinii
łodyga selera naciowego
½ pomidora
½ awokado
garść sałaty
ser biały
oliwa z oliwek
kiełki
Omlet zero waste
Omlet zero waste
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10147/conversions/uXhQIDkXwdWUZC-thumb.webp)
Jajka ze szczyptą soli ubij rózgą blendera ręcznego.
Cukinię i seler drobno pokrój i dodaj do ubitych jaj.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10148/conversions/3AliuXAO6JMXDm-thumb.webp)
Masę z jajek i warzyw wylej na mniejszą patelnię.
Smaż na małym ogniu do całkowitego ścięcia jajek.
Gotowy omlet przełóż na talerz.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10149/conversions/5wLmt3ev2RINxK-thumb.webp)
Dodaj pokrojone awokado i pomidora, ser biały, sałatę oraz kiełki.
Całość polej oliwą z oliwek oraz posyp solą.
Komentarze