Pesto z liści rzodkiewki z grillowaną cukinią
![Pesto z liści rzodkiewki z grillowaną cukinią](https://akademiasmaku.pl/storage/7904/conversions/pesto-z-lisci-rzodkiewki-z-grillowana-cukinia-5089-single.webp)
2 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Pesto z liści rzodkiewki z grillowaną cukinią
Pesto z liści rzodkiewki z grillowaną cukinią
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10236/conversions/LauWR5FpwdUQzi-thumb.webp)
Poprzeczną obieraczką do warzyw zetnij wzdłuż cukinię, skrop oliwą z oliwek.
Grilluj na rozgrzanej płycie grillowej po 2 minuty z każdej strony.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10237/conversions/ZP3gKz1LTu7CV4-thumb.webp)
Liście rzodkiewki przebierz, dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Migdały lekko upraż na suchej patelni.
W blenderze zmiksuj razem: liście rzodkiewki, migdały, płatki drożdżowe, czosnek, oliwę z oliwek oraz chilli (ilość według uznania). Dopraw solą do smaku.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10238/conversions/xEPKNnJgU1Tzsr-thumb.webp)
Na talerzu ułóż grillowaną cukinię, polej pesto i posyp płatkami drożdżowymi.
Komentarze