Pesto z liści rzodkiewki z grillowaną cukinią
2 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Pesto z liści rzodkiewki z grillowaną cukinią
Pesto z liści rzodkiewki z grillowaną cukinią
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Poprzeczną obieraczką do warzyw zetnij wzdłuż cukinię, skrop oliwą z oliwek.
Grilluj na rozgrzanej płycie grillowej po 2 minuty z każdej strony.
Liście rzodkiewki przebierz, dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Migdały lekko upraż na suchej patelni.
W blenderze zmiksuj razem: liście rzodkiewki, migdały, płatki drożdżowe, czosnek, oliwę z oliwek oraz chilli (ilość według uznania). Dopraw solą do smaku.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.
Na talerzu ułóż grillowaną cukinię, polej pesto i posyp płatkami drożdżowymi.
Komentarze