Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pesto z liści rzodkiewki z grillowaną cukinią

Opis wykonania

Pesto z liści rzodkiewki to doskonały przepis w stylu zero waste. Zamiast wyrzucać liście rzodkiewki, przygotuj z nich aromatyczne pesto, które perfekcyjnie komponuje się z grillowaną cukinią.

baner reklamowy maszynki do mielenia
Pesto z liści rzodkiewki z grillowaną cukinią - krok 1

Poprzeczną obieraczką do warzyw zetnij wzdłuż cukinię, skrop oliwą z oliwek.

Grilluj na rozgrzanej płycie grillowej po 2 minuty z każdej strony.

Pesto z liści rzodkiewki z grillowaną cukinią - krok 2

Liście rzodkiewki przebierz, dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Migdały lekko upraż na suchej patelni.

W blenderze zmiksuj razem: liście rzodkiewki, migdały, płatki drożdżowe, czosnek, oliwę z oliwek oraz chilli (ilość według uznania). Dopraw solą do smaku.

Pesto z liści rzodkiewki z grillowaną cukinią - krok 3

Na talerzu ułóż grillowaną cukinię, polej pesto i posyp płatkami drożdżowymi.