Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pikantne roladki drobiowe

Opis wykonania

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i płatami ryżowymi.

Płaty ryżowe nasączyć wkładając pomiędzy wilgotne warstwy ręcznika kuchennego, następnie zależnie od wielkości, podzielić na połówki lub na ćwiartki. Umyć szpinak. Dobrze schłodzone filety z piersi kurczaka pokroić w grubą kostkę. Zmiksować niezbyt drobno z 1 łyżeczką oleju sezamowego, sosem sojowym i przyprawami. Na środku każdego płata ryżowego położyć liść szpinaku. Na liście nakładać po łyżce nadzienia i zwijać w małe roladki. Roladki z każdej strony musza być zamknięte, aby nie wypłynęło z nich nadzienie. Perforowany pojemnik do gotowania natłuścić pozostałym olejem sezamowym. Roladki drobiowe układać zamknięciem do dołu i gotować na parze według przepisu. Wyjąć roladki I ułożyć na półmisku.
Sposób nastawania: piekarnik parowy: gotowanie na parze, 100⁰C, 5 minut.
Wskazówka: roladki drobiowe je się pałeczkami. Podawać z dipem z sosu sojowego, chili i kilkoma kroplami soku z cytryny.