Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pikantne roladki drobiowe

Opis wykonania

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i płatami ryżowymi.

baner reklamowy maszynki do mielenia Płaty ryżowe nasączyć wkładając pomiędzy wilgotne warstwy ręcznika kuchennego, następnie zależnie od wielkości, podzielić na połówki lub na ćwiartki. Umyć szpinak. Dobrze schłodzone filety z piersi kurczaka pokroić w grubą kostkę. Zmiksować niezbyt drobno z 1 łyżeczką oleju sezamowego, sosem sojowym i przyprawami. Na środku każdego płata ryżowego położyć liść szpinaku. Na liście nakładać po łyżce nadzienia i zwijać w małe roladki. Roladki z każdej strony musza być zamknięte, aby nie wypłynęło z nich nadzienie. Perforowany pojemnik do gotowania natłuścić pozostałym olejem sezamowym. Roladki drobiowe układać zamknięciem do dołu i gotować na parze według przepisu. Wyjąć roladki I ułożyć na półmisku. Sposób nastawania: piekarnik parowy: gotowanie na parze, 100⁰C, 5 minut. Wskazówka: roladki drobiowe je się pałeczkami. Podawać z dipem z sosu sojowego, chili i kilkoma kroplami soku z cytryny.