


Bardzo fajną i szybką przekąską na imprezę są wszelkiego rodzaju pasty i dipy. W Akademii Smaku pokażę, jak przygotować kolorowe dipy podawane w małych naczyniach. Dzięki temu każdy gość imprezy będzie mógł łatwo po nie sięgnąć!
Pikantny dip z mango
Miąższ mango zmiksuj blenderem z przyprawami na gładki sos. Cebulę i zioła posiekaj drobno i również dodaj do sosu. Całość dokładnie wymieszaj.
Salsa pomidorowa
Pomidory pokrój w bardzo drobną kostkę, cebulę i zioła posiekaj dokładnie. Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj sok z limonki i przyprawy, wymieszaj.
Dip awokado
Dojrzałe i miękkie awokado obierz ze skóry, pozbaw pestki i wrzuć do miski razem z posiekaną kolendrą i cebulą. Dodaj sok z limonki, przyprawy i rozgnieć energicznie widelcem, tak aby powstała pasta o niejednorodnej konsystencji.
Dipy serwuj w osobnych naczyniach, podawaj z nachosami lub tortillą.