Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Puree z zielonego groszku

Opis wykonania

Zmiksowany zielony groszek to doskonały zamiennik naszych rodzimych ziemniaków. Puree pasuje do wielu potraw. Szczególnie dobrze smakuje z mięsem czy rybami.

Puree z zielonego groszku - krok 1

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj drobno posiekaną szalotkę i podsmaż 2 minuty.

Następnie dodaj groszek i podsmaż kolejne 2 minuty, mieszając.

Puree z zielonego groszku - krok 2

Dodaj wodę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową do smaku i gotuj bez przykrycia ok. 5 minut.

Zawartość patelni zmiksuj przy pomocy blendera na gładkie pure.

Puree z zielonego groszku - krok 3

Puree z zielonego groszku podaję jako dodatek do obiadu.