Puree z zielonego groszku

4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 4)
Składniki
Wartości odżywcze
Puree z zielonego groszku
Puree z zielonego groszku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj drobno posiekaną szalotkę i podsmaż 2 minuty.
Następnie dodaj groszek i podsmaż kolejne 2 minuty, mieszając.

Dodaj wodę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową do smaku i gotuj bez przykrycia ok. 5 minut.
Zawartość patelni zmiksuj przy pomocy blendera ręcznego na gładkie pure.
Porada
Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!


Puree z zielonego groszku podaję jako dodatek do obiadu.
Komentarze