Rolada wołowo-drobiowo-warzywna
9 porcje
120 min
Trudne
Składniki
Rolada wołowo-drobiowo-warzywna
Rolada wołowo-drobiowo-warzywna
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulkę podsmażamy na oleju kokosowym, dodajemy pieczarki i smażymy z cebulką. Doprawiamy oregano, pieprzem i solą. Najlepiej robić to dłuższą chwilę, aż wyparuje cała woda. Odmrożony szpinak podgrzewamy aż zredukuje się woda, dodajemy zmiażdżony czosnek, płatki drożdżowe i doprawiamy gałką muszkatałową, solą i pieprzem. Zostawiamy do ostygnięcia. 3 średniej grubości marchewki gotujemy w całości prawie do miękkości. Groszek odsączamy na sitku. Mięso mielimy, dodajemy 3 białka i wyrabiamy na gładką masę. Dodajemy płatki owsiane, sól i pieprz do smaku, cząber i mieszamy. Blachę z piekarnika wykładamy papierem (musi być szerszy niż blacha, żeby zawinąć pod roladę). Papier smarujemy cienką warstwą oleju, wykładamy mięso tak, żeby powstał cienki placek (na całej blasze). Na to układamy wystudzony szpinak, pieczarki i warstwa groszku. Z brzegu układamy kładziemy marchewki i zaczynamy mocno zwijać nasz mięsny placek. Na koniec zawijamy w papier, na którym wszystko robiliśmy, końce zawijamy pod roladę. Pieczemy w 180 stop. C około 50minut. Podajemy z ulubioną surówką oraz ryżem lub kaszą. U mnie wersja z ugotowanymi buraczkami i świeżą papryką. Całość ma ok. 1450KCAL,
Komentarze