Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i pomarańczą

Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i pomarańczą
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sałatka wcale nie oznacza konieczności ograniczania się wyłącznie do warzyw. Owoce są ciekawym dodatkiem smakowym i kolorystycznym. Spróbuj sałatki z dodatkiem pomarańczy!

Składniki

150 g fileta z piersi kurczaka
3 łodygi selera naciowego
1 puszka fasoli
1 pomarańcza
1 batat
1 szczypta papryki wędzonej
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka pestek dyni
2 kromki chleba
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Batata umyj i pokrój w kostkę. Piecz w piekarniku do miękkości. Chleb pokrój w kostkę i upiecz na grzanki.

Pestki dyni podpraż na patelni i odstaw do przestudzenia.

Porada

Batata szybciej i równomiernie upieczesz korzystając z funkcji Perfect Bake.



Bosh Logo
Bosh

Kurczaka pokrój w paski i podsmaż na patelni.

Fasolę odsącz z zalewy. Selera umyj i pokrój w plasterki.

Pomarańczę sparz, obierz, podziel na cząstki, a następnie pokrój w mniejsze kawałki.

Wszystkie składniki wymieszaj w misce, skrop octem, podsyp pestkami i dopraw do smaku.


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych