Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i pomarańczą

2 porcje
30 min
Łatwe
Sałatka wcale nie oznacza konieczności ograniczania się wyłącznie do warzyw. Owoce są ciekawym dodatkiem smakowym i kolorystycznym. Spróbuj sałatki z dodatkiem pomarańczy!
Składniki
150 g fileta z piersi kurczaka
3 łodygi selera naciowego
1 puszka fasoli
1 pomarańcza
1 batat
1 szczypta papryki wędzonej
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka pestek dyni
2 kromki chleba
Sól i pieprz do smaku
Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i pomarańczą
Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i pomarańczą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Batata umyj i pokrój w kostkę. Piecz w piekarniku do miękkości. Chleb pokrój w kostkę i upiecz na grzanki.
Pestki dyni podpraż na patelni i odstaw do przestudzenia.
Porada
Batata szybciej i równomiernie upieczesz korzystając z funkcji Perfect Bake.

Kurczaka pokrój w paski i podsmaż na patelni.
Fasolę odsącz z zalewy. Selera umyj i pokrój w plasterki.
Pomarańczę sparz, obierz, podziel na cząstki, a następnie pokrój w mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki wymieszaj w misce, skrop octem, podsyp pestkami i dopraw do smaku.
Komentarze