Schab pieczony
6 porcje
15 min
Średnie
4.5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Schab pieczony
Schab pieczony
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso umyj i natrzyj solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz musztardą. Wstaw pod przykryciem do lodówki, najlepiej na całą noc, aby składniki się „przegryzły”.
Następnego dnia rozgrzej piekarnik do 180 stopni, wstaw schab do naczynia posmarowanego masłem i piecz około godziny. Można najpierw piec pod przykryciem, a po godzinie zdjąć pokrywkę, by górna część mięsa bardziej się zarumieniła
Porada
Soczysta pieczeń jest na wyciągnięcie ręki! Termosonda PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch mierzy temperaturę w kilku miejscach pieczonego mięsa i kontroluje intensywność grzania, tak żebyś miał pewność, że Twoja pieczeń będzie perfekcyjna.
Komentarze