Schab w miodowo musztardowej marynacie
![Schab w miodowo musztardowej marynacie](https://akademiasmaku.pl/storage/7294/conversions/schab-w-miodowo-musztardowej-marynacie-4462-single.webp)
4 porcje
30 min
Łatwe
4.71 (Ilość ocen: 7)
Składniki
Wartości odżywcze
Schab w miodowo musztardowej marynacie
Schab w miodowo musztardowej marynacie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8512/conversions/L3CAVrpm8Qbgvj-thumb.webp)
Schab opłucz, osusz. Następnie natnij nożem górną powierzchnię mięsa.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8513/conversions/pT2VCMWPlEWDsi-thumb.webp)
W misce wymieszaj: musztardę, miód, sos sojowy, oliwę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Mięso natrzyj solą, pieprzem i nałóż równomiernie całą marynatę. Odstaw na 2–3 godziny do lodówki – najlepiej na całą noc.
Porada
Upieczenie kruchego i soczystego mięsa może być problematyczne. Jest na to sposób! Skorzystaj z termosondy PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8514/conversions/SevFLZApDKG90u-thumb.webp)
Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Schab wyłóż do formy żaroodpornej i piecz przez około godzinę.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/8515/conversions/oPG7uEd8nv1IOx-thumb.webp)
Gdy schab będzie już gotowy, piekarnik wyłącz i pozostaw w nim mięso na 15–30 minut. Bardzo ważne, aby nie kroić go od razu.
Komentarze