Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Stek z pieczonymi ziemniakami i zielonymi szparagami Rafała Maślaka

Stek z pieczonymi ziemniakami i zielonymi szparagami Rafała Maślaka
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Stek z polędwicy to proste, sycące danie idealne na porę obiadową.

Składniki

2 szt. Stek wołowy
1 szt. Czosnek
100 g Masło
250 g Szparagi
500 g Ziemniaki
1 szczypta Zioła prowansalskie
100 g Bułka tarta
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz

Opis wykonania

  1. Młode ziemniaki wrzuć do garnka z woda, czekaj aż się ugotują .
  2. W tym samym czasie w drugim naczyniu ugotuj szparagi.
  3. Polędwicę posmaruj oliwą z oliwek i połóż na rozgrzanej patelni.
  4. Rozgnieć dwa ząbki, dorzuć je na patelnię do smażącej się polędwicy aby nadać jej dodatkowego aromatu.
  5. Ugotowane ziemniaki wyciągnij z garnka, połóż na blachę, posyp solą oraz ziołami.
  6. Wstaw do piekarnika.
  7. W trakcie grillowania polędwicy połóż na nią kawałek masła, aby „przeszło” przez mięso .
  8. Ugotowane szparagi połóż na talerzu i okraś bułką tartą.
  9. Obok ułóż pieczone ziemniaki i polędwicę wołową.

Porada Szefa

Jak szybko zamarynować mięso?

Zdarzyło Ci się zapomnieć zamarynować mięso? Wiadomo, marynowanie to nieraz długotrwały proces. Nie martw się, jest na to sprytny sposób, który znacznie skróci proces marynowania.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Pieczone ziemniaki zastąpiłem frytkami belgijskimi
Radosław
super przepis, polecam