30 min P0DT0H30M0S P0DT0H30M0S Łatwe dla 4 osób Akademia Smaku Drukuj lub pobierz PDF Nie wygaszaj ekranu Udostępnij Tweet Pin it
Opis wykonania Stek z polędwicy to proste, sycące danie idealne na porę obiadową. Młode ziemniaki wrzuć do garnka z woda, czekaj aż się ugotują . W tym samym czasie w drugim naczyniu ugotuj szparagi. Polędwicę posmaruj oliwą z oliwek i połóż na rozgrzanej patelni. Rozgnieć dwa ząbki, dorzuć je na patelnię do smażącej się polędwicy aby nadać jej dodatkowego aromatu. Ugotowane ziemniaki wyciągnij z garnka, połóż na blachę, posyp solą oraz ziołami. Wstaw do piekarnika. W trakcie grillowania polędwicy połóż na nią kawałek masła, aby „przeszło” przez mięso . Ugotowane szparagi połóż na talerzu i okraś bułką tartą. Obok ułóż pieczone ziemniaki i polędwicę wołową.