Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Stek z pieczonymi ziemniakami i zielonymi szparagami Rafała Maślaka

Stek z pieczonymi ziemniakami i zielonymi szparagami Rafała Maślaka
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Stek z polędwicy to proste, sycące danie idealne na porę obiadową.

Składniki

2 szt. Stek wołowy
1 szt. Czosnek
100 g Masło
250 g Szparagi
500 g Ziemniaki
1 szczypta Zioła prowansalskie
100 g Bułka tarta
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz

Opis wykonania

  1. Młode ziemniaki wrzuć do garnka z woda, czekaj aż się ugotują .
  2. W tym samym czasie w drugim naczyniu ugotuj szparagi.
  3. Polędwicę posmaruj oliwą z oliwek i połóż na rozgrzanej patelni.
  4. Rozgnieć dwa ząbki, dorzuć je na patelnię do smażącej się polędwicy aby nadać jej dodatkowego aromatu.
  5. Ugotowane ziemniaki wyciągnij z garnka, połóż na blachę, posyp solą oraz ziołami.
  6. Wstaw do piekarnika.
  7. W trakcie grillowania polędwicy połóż na nią kawałek masła, aby „przeszło” przez mięso .
  8. Ugotowane szparagi połóż na talerzu i okraś bułką tartą.
  9. Obok ułóż pieczone ziemniaki i polędwicę wołową.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych