Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Stek z pieczonymi ziemniakami i zielonymi szparagami Rafała Maślaka

Opis wykonania

Stek z polędwicy to proste, sycące danie idealne na porę obiadową.

baner reklamowy maszynki do mielenia
  1. Młode ziemniaki wrzuć do garnka z woda, czekaj aż się ugotują .
  2. W tym samym czasie w drugim naczyniu ugotuj szparagi.
  3. Polędwicę posmaruj oliwą z oliwek i połóż na rozgrzanej patelni.
  4. Rozgnieć dwa ząbki, dorzuć je na patelnię do smażącej się polędwicy aby nadać jej dodatkowego aromatu.
  5. Ugotowane ziemniaki wyciągnij z garnka, połóż na blachę, posyp solą oraz ziołami.
  6. Wstaw do piekarnika.
  7. W trakcie grillowania polędwicy połóż na nią kawałek masła, aby „przeszło” przez mięso .
  8. Ugotowane szparagi połóż na talerzu i okraś bułką tartą.
  9. Obok ułóż pieczone ziemniaki i polędwicę wołową.