Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Surówka z selera

Opis wykonania

Chrupiąca surówka z pysznych warzyw i owoców to jest coś, co warto włączyć do swojego codziennego menu. Skomponowana jest z selera z dodatkiem jabłka, granatu i podprażonych orzechów włoskich. Ja przyrządzam tę sałatkę zarówno jako osobne danie np. w formie lunchu do pracy, ale też jako dodatek do dań mięsnych.

Surówka z selera - krok 1

Orzechy włoskie podpraż lekko na suchej patelni.

Jabłko dokładnie umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w dużą kostkę (razem ze skórką).

Surówka z selera - krok 2

Seler obierz i pokrój najdrobniej jak się da w podłużne paseczki (warto skorzystać z robota kuchennego, który posieka za nas warzywa).

Surówka z selera - krok 3

Przygotuj dressing – w szklance wymieszaj dokładnie składniki – oliwę z oliwek, olej sezamowy, sok z cytryny i miód.

Surówka z selera - krok 4

Wszystkie składniki sałatki wrzuć do miski, polej przygotowanym dressingiem i posyp pestkami granatu.