Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Chrupiąca surówka z pysznych warzyw i owoców to jest coś, co warto włączyć do swojego codziennego menu. Skomponowana jest z selera z dodatkiem jabłka, granatu i podprażonych orzechów włoskich. Ja przyrządzam tę sałatkę zarówno jako osobne danie np. w formie lunchu do pracy, ale też jako dodatek do dań mięsnych.

Składniki

200 g selera
1 jabłko
1 granat
garść orzechów włoskich
1 łyżka oleju sezamowego
3 łyżki oliwy
1 łyżka miodu
2 łyżki soku z cytryny

Opis wykonania

Orzechy włoskie podpraż lekko na suchej patelni.

Jabłko dokładnie umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w dużą kostkę (razem ze skórką).

Seler obierz i pokrój najdrobniej jak się da w podłużne paseczki (warto skorzystać z robota kuchennego, który posieka za nas warzywa).

Porada

Szybko pokrój warzywa i owoce w perfekcyjną kostkę. Przystawka CubeCutter do robota kuchennego MUM marki Bosch to perfekcja do kwadratu!

Bosh Logo
Bosh

Przygotuj dressing – w szklance wymieszaj dokładnie składniki – oliwę z oliwek, olej sezamowy, sok z cytryny i miód.

Wszystkie składniki sałatki wrzuć do miski, polej przygotowanym dressingiem i posyp pestkami granatu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych