Surówka z selera
![Surówka z selera](https://akademiasmaku.pl/storage/7503/conversions/surowka-z-selera-4674-single.webp)
4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Surówka z selera
Surówka z selera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9175/conversions/FyruDjFV0PLL20-thumb.webp)
Orzechy włoskie podpraż lekko na suchej patelni.
Jabłko dokładnie umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w dużą kostkę (razem ze skórką).
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9176/conversions/NVxgrsbrlvS2dp-thumb.webp)
Seler obierz i pokrój najdrobniej jak się da w podłużne paseczki (warto skorzystać z robota kuchennego, który posieka za nas warzywa).
Porada
Szybko pokrój warzywa i owoce w perfekcyjną kostkę. Przystawka CubeCutter do robota kuchennego MUM marki Bosch to perfekcja do kwadratu!
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9177/conversions/hKJMBaAX3ofMHq-thumb.webp)
Przygotuj dressing – w szklance wymieszaj dokładnie składniki – oliwę z oliwek, olej sezamowy, sok z cytryny i miód.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9178/conversions/VmAHirVD3Xm5BY-thumb.webp)
Wszystkie składniki sałatki wrzuć do miski, polej przygotowanym dressingiem i posyp pestkami granatu.
Komentarze