Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Chrupiąca surówka z pysznych warzyw i owoców to jest coś, co warto włączyć do swojego codziennego menu. Skomponowana jest z selera z dodatkiem jabłka, granatu i podprażonych orzechów włoskich. Ja przyrządzam tę sałatkę zarówno jako osobne danie np. w formie lunchu do pracy, ale też jako dodatek do dań mięsnych.

Składniki

200 g - selera
1 szt. - jabłka
1 szt. - granatu
1 garść - orzechów włoskich
1 łyżka - oleju sezamowego
3 łyżki - oliwy z oliwek
1 łyżka - miodu
2 łyżki - soku z cytryny

Opis wykonania

1

Orzechy włoskie podpraż lekko na suchej patelni.

Jabłko dokładnie umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w dużą kostkę (razem ze skórką).

2

Seler obierz i pokrój najdrobniej jak się da w podłużne paseczki (warto skorzystać z robota kuchennego, który posieka za nas warzywa).

Porada

Szybko pokrój warzywa i owoce w perfekcyjną kostkę. Przystawka CubeCutter do robota kuchennego MUM marki Bosch to perfekcja do kwadratu!



Bosh Logo
Bosh
3

Przygotuj dressing – w szklance wymieszaj dokładnie składniki – oliwę z oliwek, olej sezamowy, sok z cytryny i miód.

4

Wszystkie składniki sałatki wrzuć do miski, polej przygotowanym dressingiem i posyp pestkami granatu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Prawdziwa bomba witaminowa, niebanalne połączenie, warto samemu spróbować.