Prosta i smaczna propozycja podania ryby.
Ryba po grecku kojarzona jest z rodzinnymi spotkaniami, a jej smak odpowiada wszystkim członkom rodziny niezależnie od wieku.
Opis przygotowania:
- Rybę obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Usmaż ją na patelni lub w piekarniku. Następnie odstaw do przestudzenia.
- Wodę z dodatkiem octu, liści laurowych, cukru i soli zagotuj. Ostudż, a następnie zalej nią ryby ułożone w pojemniku i odstaw na noc.
- Następnie cebulę pokrój w dużą kostkę lub w piórka. Podsmaż ją na oleju. Gdy będzie szklista, dodaj koncentrat. Do sosu dodaj zalewę z ryb. Całość zagotuj, ostudź i ponownie zalej ryby w pojemniku.
TIP
- Aby panierka lepiej się trzymała, rybę możesz dwukrotnie zanurzyć w jajku i bułce.
- Jeśli lubisz bardziej pikantne smaki, do zalewy możesz dodać pół łyżeczki chilli.