Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Świąteczne przepisy: tradycyjna ryba po grecku

Opis wykonania

Prosta i smaczna propozycja podania ryby.

Ryba po grecku kojarzona jest z rodzinnymi spotkaniami, a jej smak odpowiada wszystkim członkom rodziny niezależnie od wieku.

Opis przygotowania:

  1. Rybę obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Usmaż ją na patelni lub w piekarniku. Następnie odstaw do przestudzenia.
  2. Wodę z dodatkiem octu, liści laurowych, cukru i soli zagotuj. Ostudż, a następnie zalej nią ryby ułożone w pojemniku i odstaw na noc.
  3. Następnie cebulę pokrój w dużą kostkę lub w piórka. Podsmaż ją na oleju. Gdy będzie szklista, dodaj koncentrat. Do sosu dodaj zalewę z ryb. Całość zagotuj, ostudź i ponownie zalej ryby w pojemniku.

TIP

  • Aby panierka lepiej się trzymała, rybę możesz dwukrotnie zanurzyć w jajku i bułce.
  • Jeśli lubisz bardziej pikantne smaki, do zalewy możesz dodać pół łyżeczki chilli.