Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tort naleśnikowy z owocami morza

Opis wykonania

Naleśniki z owocami morza to bardzo syty, pożywny posiłek, idealny na śniadanie, czy kolację.

Składniki na naleśniki: - 0,5 szklanki mleka, - 2 jajka, - 1 szklanka mąki owsianej, - sól, - pieprz, - 1 łyżeczka jęczmienia młodego - mielonej trawy suszonej, - 0,5 szklanki wody. Powyższe składniki mieszamy i smażymy naleśniki. Farsz I - mieszanka owoców morza (kalmary, krewetki, omułki), - około 200g mrożonego szpinaku, - 1 ząbek czosnku, - czosnek mielony, - sól, - pieprz, - pietruszka, - czarnuszka. Wszystko podsmażamy na patelni i połowę wykładamy na pierwszym naleśniku. Przykrywamy kolejnym naleśnikiem. Farsz II - rukola, - twaróg solankowy wędzony, - prażona cebulka. Składniki rozsypujemy na naleśniku i przykrywamy kolejnym naleśnikiem. Na kolejną warstwę nakładamy resztę farszu pierwszego i przykrywamy naleśnikiem. Farsz III - czerwona papryka, - ogórek kiszony, - ziarenka słonecznika, - prażona cebulka, - szczypiorek. Paprykę, ogórka i słonecznik podsmażamy i kładziemy na górę. Posypujemy prażoną cebulką i szczypiorkiem.