Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Tost z kurczakiem w pesto i czerwonym koleslawem

Tost z kurczakiem w pesto i czerwonym koleslawem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tost z żytniego chleba z grillowaną piersią z kurczaka i sałatką kolesław z modrej kapusty.

Składniki

2 szt. Pierś z kurczaka
1 szt. Pesto czerwone
500 g Kapusta czerwoną
1 szt. Marchew
6 łyżka Jogurt naturalny
4 łyżka Majonez
1 łyżka Chrzan
1 garść Szpinak
3 szt. Pomidory
1 szt. Papryka słodka

Opis wykonania

Kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy. Marchewkę ucieramy na tarce, paprykę kroimy bardzo drobno i dodajemy do kapusty. Następnie mieszamy wszystko z jogurtem, chrzanem i majonezem. Można dodać koperek. Pierś z kurczaka smarujemy czerwonym pesto z suszonych pomidorów i wrzucamy ją na gorącą patelnię, można ją skropić oliwą, ale ja tego nie robię. Obsmażamy z obu stron. Tost z żytniego chleba polany odrobiną oliwy, na to pomidor, szpinak, kurczak i kolesław. Kanapka idealna
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych