Tost z kurczakiem w pesto i czerwonym koleslawem
4 porcje
25 min
Łatwe
Tost z żytniego chleba z grillowaną piersią z kurczaka i sałatką kolesław z modrej kapusty.
Składniki
2 szt. Pierś z kurczaka
1 szt. Pesto czerwone
500 g Kapusta czerwoną
1 szt. Marchew
6 łyżka Jogurt naturalny
4 łyżka Majonez
1 łyżka Chrzan
1 garść Szpinak
3 szt. Pomidory
1 szt. Papryka słodka
Tost z kurczakiem w pesto i czerwonym koleslawem
Tost z kurczakiem w pesto i czerwonym koleslawem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy. Marchewkę ucieramy na tarce, paprykę kroimy bardzo drobno i dodajemy do kapusty. Następnie mieszamy wszystko z jogurtem, chrzanem i majonezem. Można dodać koperek. Pierś z kurczaka smarujemy czerwonym pesto z suszonych pomidorów i wrzucamy ją na gorącą patelnię, można ją skropić oliwą, ale ja tego nie robię. Obsmażamy z obu stron. Tost z żytniego chleba polany odrobiną oliwy, na to pomidor, szpinak, kurczak i kolesław. Kanapka idealna
Komentarze