Wegański burger z buraków i kaszy jaglanej

4 porcje
40 min
Łatwe
Składniki
Wegański burger z buraków i kaszy jaglanej
Wegański burger z buraków i kaszy jaglanej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Cebulę i czosnek drobno posiekaj, lekko podsmaż na patelni.
Do większej miski przełóż starte buraki, kaszę jaglaną, cebulę oraz czosnek, natkę i płatki drożdżowe.

Całość dobrze wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Formuj burgery i smaż na płycie grzewczej z każdej strony po ok. 4 minuty.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.


Bułki burgerowe posmaruj majonezem, ułóż sałatę, burgera, krążki cebuli czerwonej, pomidora oraz kiełki.
Komentarze