Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Najprostsza i najpyszniejsza. Smaczna i prosta. Smażona wołowina z warzywami i makaronem (sojowym, z fasoli, chińskim)

Składniki

400 g Wołowina (łata, rosbeft)
1 szt. Czerwona papryka
1 garść Kukurydza (może być z puszki)
6-8 szt. Mini marchewki
1 garść Zielona fasolka (ugotowana)
6-8 szt. różyczki brokułów
1 szt. Makaron ryżowy
1 łyżeczka Cynamon mielony
1 łyżeczka Kumin
1/2 łyżeczka Anyż mielony
1 łyżeczka Pieprz czarny mielony
1 łyżeczka Ostra papryka
1 łyżeczka Czosnek granulowany
2-3 łyżka Ciemny sos sojowy
1 szt. Mała cebulka
2 łyżka Olej rzepakowy
3-4 łyżka Woda (z moczenia makaronu)

Opis wykonania

Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brokuły i fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, paprykę i celubulkę w kostkę. Mięso pokroić w kostkę 1x1 lub w paseczki i zamarynować w przyprawach i 2 łyżkach sosu sojowego. Mocno rozgrzać wok lub dużą patelnię, dodać olej i przesmażyć mięso, kiedy będzie już zrumienione, dodać warzywa i smażyć aż zmiękną. Powstały na patelni sos z warzyw i mięsa rozrzedzic wodą. Makaron odcedzić, polać łyżką sosu sojowego i wymieszać. Wyłączyć ogień, dodać makaron do zawartości patelni i dobrze wymieszać. Podawać od razu :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MARTA
U nas wersja bez makaronu, ale też wyszło pysznie.