Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Każdy uwielbia zupy a ta jest wyjątkowo prosta, nawet dla tych co nie potrafią gotować...

Składniki

1220 g 4 małe cukinie
140 g 1 kalarepa
230 g 2 cebule
15 g 2 ząbki czosnku
1 łyżeczka masło
1/2 łyżeczka tymianek
1 szczypta chilli
1/2 szklanka woda/bulion warzywny
1 szczypta sól
60 g 2 łyżki jogurtu greckiego
15 g 1 łyżka gorgonzoli
2 łyżka pestki dyni
2 szt. pomidorki koktajlowe

Opis wykonania

1. Kroimy w grubszą kostkę cukinie wraz ze skórką, cebulę i kalarepę. Dodajemy: łyżeczkę masła, tymianek i czosnek pokrojony w plasterki.Podlewamy 1/2 szklanki wody lub bulionu i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Warzywa miksujemy na gładki krem, doprawiamy solą i szczyptą chilli. W razie potrzeby rozrzedzamy zupę wodą. 2. Jogurt grecki miksujemy z serem gorgonzolą. 3. Zupę podajemy z łyżką jogurtu z serem gorgonzolą i uprażonymi pestkami dyni. 4. Ozdabiamy połówka pomidorka koktajlowego.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych