Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepyszna i zdrowa zupka.Polecam

Składniki

1porcja rosołowa
200g. ryż biały długoziarnisty
2 średnie marchewki
2 średnie pietruszki korzeń
1/2 średniego selera
700g świeżego szpinaku
1/2 pęczka koperku
100ml. śmietanki 18%
200g. mięsa mielonego woł-wieprz.
100g bułki tartej
100ml. bulionu może być z kostki
3-4 liścia laurowego,ziela angielskiego
sól,pieprz,magii do smaku
-

Opis wykonania

Do garnka wrzucamy porcję rosołową,liścia laurowe,ziela angielski,zalewamy wodą lekko solimy gotujemy wywar ok.1h. na średnim ogniu.W między czasie mięso mielone mieszamy z bułką tartą i bulionem,doprawiamy do smaku,wyrabiamy pulpety wielkości orzecha włoskiego,panierujemy w bułce tartej,smażymy na rumiano ze wszystkich stron.Wywar przecedzamy rzez gęste sito.Do wywaru dodajemy potarte na tarce o grubych oczkach warzywa i ryż gotujemy ok.15min,zmniejszamy płomień.Do zupy dodajemy rozdrobniony szpinak.Śmietanę hartujemy wlewamy do zupy,doprawiamy do smaku jeszcze chwilę gotujemy.Zupę rozlewamy na talerze podajemy z pulpecikami oraz posiekaną natką.SMACZNEGO.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych