Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Świąteczne przepisy

Filtry
Poziom trudności Strzałka w dół
Czas przygotowania Strzałka w dół
Dieta Strzałka w dół
Autor przepisu Strzałka w dół
Sortuj: Od najnowszych Strzałka w dół
Sękacz
Ilośc porcji

10

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Boczek pieczony
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

100 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5

Pasztet drobiowy
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

165 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5

Krokiety z mięsem
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5

Kotlet de volaille
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

75 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5

Zupa śledziowa
Ilośc porcji

6

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5

Śledzie korzenne
Ilośc porcji

6

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Schab pieczony
Ilośc porcji

6

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

4.5

Keks
Ilośc porcji

8

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Szynka peklowana
Ilośc porcji

6

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Trudne

 

Święta to czas, kiedy w końcu mamy więcej czasu dla rodziny i przyjaciół. Warto okazać im swoją miłość przez przygotowanie smacznych dań i wypieków. Poniżej znajdziesz proste do wykonania przepisy na święta: zarówno na Wielkanoc, jak i na wigilię.

Nowoczesność czy klasyka?

Niezależnie od preferencji kulinarnych z naszymi propozycjami z łatwością skomponujesz świąteczne menu. Na wielkanocne śniadanie możesz podać jajka w różnych wariantach: faszerowane, zapiekane w kokilkach czy też pod postacią pasty kanapkowej. Wielkanoc nie może także obyć się bez śledzi, pasztetów oraz pieczonych mięs. Równie ważne w świątecznym menu są zupy: barszcz biały i żurek. Na wigilijnym stole koniecznie muszą się znaleźć słodkie wypieki – babki, serniki lub muffinki. Natomiast, jeśli chodzi o kolację wigilijną lub obiad bożonarodzeniowy to pamiętaj o klasycznych i uniwersalnych potrawach, takich jak: barszcz czerwony, bigos, pierogi z kapustą i grzybami, karp oraz sałatka jarzynowa. Jeśli chcesz podkreślić uroczysty nastrój to świetnie nadadzą się do tego własnoręcznie dekorowane pierniczki oraz ciasta, w których głównym składnikiem jest mak.