Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Świąteczne przepisy

Filtry
Poziom trudności Strzałka w dół
Czas przygotowania Strzałka w dół
Dieta Strzałka w dół
Autor przepisu Strzałka w dół
Sortuj: Od najnowszych Strzałka w dół
Uszka z mięsem
Ilośc porcji

8

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3.86

Filet z dorsza
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Babeczki renifery
Ilośc porcji

6

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5

Seromakowiec
Ilośc porcji

10

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5

Bigos wigilijny
Ilośc porcji

5

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Łatwe

Śledzie w oleju
Ilośc porcji

6

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5

Kutia
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5

Uszka z grzybami
Ilośc porcji

6

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ryba po grecku
Ilośc porcji

8

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5

Herbata zimowa
Ilośc porcji

3

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5

Łazanki
Ilośc porcji

8

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5

 

Święta to czas, kiedy w końcu mamy więcej czasu dla rodziny i przyjaciół. Warto okazać im swoją miłość przez przygotowanie smacznych dań i wypieków. Poniżej znajdziesz proste do wykonania przepisy na święta: zarówno na Wielkanoc, jak i na wigilię.

Nowoczesność czy klasyka?

Niezależnie od preferencji kulinarnych z naszymi propozycjami z łatwością skomponujesz świąteczne menu. Na wielkanocne śniadanie możesz podać jajka w różnych wariantach: faszerowane, zapiekane w kokilkach czy też pod postacią pasty kanapkowej. Wielkanoc nie może także obyć się bez śledzi, pasztetów oraz pieczonych mięs. Równie ważne w świątecznym menu są zupy: barszcz biały i żurek. Na wigilijnym stole koniecznie muszą się znaleźć słodkie wypieki – babki, serniki lub muffinki. Natomiast, jeśli chodzi o kolację wigilijną lub obiad bożonarodzeniowy to pamiętaj o klasycznych i uniwersalnych potrawach, takich jak: barszcz czerwony, bigos, pierogi z kapustą i grzybami, karp oraz sałatka jarzynowa. Jeśli chcesz podkreślić uroczysty nastrój to świetnie nadadzą się do tego własnoręcznie dekorowane pierniczki oraz ciasta, w których głównym składnikiem jest mak.