Brownie z fasoli
8 porcje
60 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Czekoladowe Brownie z fasoli - szybkie ciasto na deser.
Składniki
240 g puszka fasoli czerwonej
1 szt. dojrzały banan
2 szt. jajka
1,5 łyżka olej kokosowy
1,5 łyżka kakao
2 łyżka ksylitol
1 łyżeczka proszek do pieczenia
3 garść daktyle
1,5 łyżka olej kokosowy
1,5 łyżka woda
1 łyżka kakao
1 łyżka miód
Brownie z fasoli
Brownie z fasoli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Daktyle wcześniej sparzymy wrzątkiem i trzymamy tak 30 min. Wszystkie składniki blendujemy na GŁADKĄ masę. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 40-50 minut w zależności od piekarnika (do suchego patyczka), bez termoobiegu, grzałki góra i dół. Po przestygnięciu ciasta dekorujemy je wcześniej przygotowaną polewą i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. I GOTOWE! (Polewa : do garnuszka wlać olej kokosowy, wode, kakao i miód. Mieszamy i lekko rozpuszczamy.) Ja dodatkowo posypałam wiórkami kokosowymi oraz jagodami goji,
Komentarze