Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Czekoladowe Brownie z fasoli - szybkie ciasto na deser.

Składniki

240 g puszka fasoli czerwonej
1 szt. dojrzały banan
2 szt. jajka
1,5 łyżka olej kokosowy
1,5 łyżka kakao
2 łyżka ksylitol
1 łyżeczka proszek do pieczenia
3 garść daktyle
1,5 łyżka olej kokosowy
1,5 łyżka woda
1 łyżka kakao
1 łyżka miód

Opis wykonania

Daktyle wcześniej sparzymy wrzątkiem i trzymamy tak 30 min. Wszystkie składniki blendujemy na GŁADKĄ masę. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 40-50 minut w zależności od piekarnika (do suchego patyczka), bez termoobiegu, grzałki góra i dół. Po przestygnięciu ciasta dekorujemy je wcześniej przygotowaną polewą i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. I GOTOWE! (Polewa : do garnuszka wlać olej kokosowy, wode, kakao i miód. Mieszamy i lekko rozpuszczamy.) Ja dodatkowo posypałam wiórkami kokosowymi oraz jagodami goji,

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Iza
Dobre i wilgotne, w smaku wcale nie wyczuwalna fasola