Chleb bezglutenowy Moniki Piętosy
4 porcje
60 min
Średnie
Szybki i prosty przepis na bezglutenowy chleb wg pomysłu Moniki Piętosy
Składniki
250 g Mąka gryczana
150 g Mąka ryżowa
100 g Mąka ziemniaczana
1 szczypta Sól
1 łyżka Cukier
20 g Suszone drożdze
2 łyżka Siemię lniane
2 łyżka Ziarna słonecznika
2 łyżka Ziarna dyni
500 ml Ciepła woda
Chleb bezglutenowy Moniki Piętosy
Chleb bezglutenowy Moniki Piętosy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowanie chleba w domu naprawdę jest niesłychanie prostą czynnością.
- Wszystkie składniki wymieszaj, wylej do formy.
- Odstaw ciasto do wyrośnięcia na około 30 minut.
- Piecz 50 minut, w temp. 220 stopni.
Komentarze