Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybki i prosty przepis na bezglutenowy chleb wg pomysłu Moniki Piętosy

Składniki

250 g Mąka gryczana
150 g Mąka ryżowa
100 g Mąka ziemniaczana
1 szczypta Sól
1 łyżka Cukier
20 g Suszone drożdze
2 łyżka Siemię lniane
2 łyżka Ziarna słonecznika
2 łyżka Ziarna dyni
500 ml Ciepła woda

Opis wykonania

Przygotowanie chleba w domu naprawdę jest niesłychanie prostą czynnością.

  1. Wszystkie składniki wymieszaj, wylej do formy.
  2. Odstaw ciasto do wyrośnięcia na około 30 minut.
  3. Piecz 50 minut, w temp. 220 stopni.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych