Ciasto ucierane z truskawkami
![Ciasto ucierane z truskawkami](https://akademiasmaku.pl/storage/7670/conversions/ciasto-ucierane-z-truskawkami-4843-single.webp)
4 porcje
90 min
Łatwe
3 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Ciasto ucierane z truskawkami
Ciasto ucierane z truskawkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9395/conversions/yX64P1A1QrV1Tb-thumb.webp)
Przygotuj kruszonkę – na patelni roztop masło i dodaj cukier. Kiedy cukier zacznie się rozpuszczać, dodaj mąkę i wszystko dobrze ze sobą wymieszaj do uzyskania dużej ilości niewielkich grudek kruszonki. Odstaw.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9396/conversions/1pKMJSYngv9Xu8-thumb.webp)
Miękkie masło z cukrem ucieraj przy pomocy robota kuchennego. Następnie dodawaj po kolei jajka – cały czas intensywnie ucierając masę aż do uzyskania jednolitej konsystencji. W osobnym naczyniu wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Niewielkimi porcjami, cały czas mieszając, dodawaj ją do przygotowanej wcześniej masy.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9397/conversions/4UKhJW0z2BBK3f-thumb.webp)
Kiedy składniki dobrze się połączą, całe ciasto przełóż do okrągłej formy wysmarowanej masłem.
Na ciasto układaj odszypułkowane i pokrojone na mniejsze części truskawki, tak by pokryły całą powierzchnię.
Na truskawki nałóż przygotowaną kruszonkę. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz ok. 60 minut.
Komentarze