Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kiedy moje dziecko (lub ja) mamy ochotę na coś słodkiego to piekę ekspresowe i pełne smaku ciasto oparte na białej fasoli. Pyszna, zdrowa słodycz.

Składniki

400 g fasola biała
10 g kakao bez cukru
2 szt. jajka
40 g syrop z daktyli
100 g czekolada mleczna
1 szt. banan
1 łyżeczka proszek do pieczenia

Opis wykonania

Fasolę, jajka, banana, proszek do pieczenia, kakao, syrop z daktyli, połowę tabliczki mlecznej czekolady blendujemy na gładką masę. Wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie drugą połowę czekolady kruszymy i artystycznie wysypujemy na spód masy. Pieczemy przez 40 min w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Bardzo fajne fit ciasto, ja nałożyłam na wierz wiśnie :)
Lalaxo
Do kawy idealne! Ja swojego wierzch polałam domowym słonym karmelem 😋
zielone_obloczki
Pycha! Polecam