Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

FIT KOLACJA: Rolada z łososia, szpinaku i twarogu

Opis wykonania

Połączenie łososia i szpinaku to zawsze dobry pomysł!

Tym razem proponuję zdrową i pyszną roladę z ciasta szpinakowego z farszem z łososia oraz twarogu. Świetnie sprawdzi się jako fit przekąska na imprezę czy spotkanie z przyjaciółmi.



Opis przygotowania:



  1. Masło rozgrzej na patelni, dodaj umyty szpinak i smaż na ogniu przez około 2 minuty nieustannie mieszając. Następnie odstaw szpinak do ostygnięcia na 2 - 3 minuty.

  2. Żółtka, mąkę, gałkę muszkatołową, sól, pieprz oraz szpinak umieść w blenderze i zmiksuj na jednolitą masę. Białka ubij na sztywno i dodaj do szpinakowej masy.

  3. Powstałą masę rozsmaruj na papierze do pieczenia (na grubość około 0,5 cm) i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 20 minut.

  4. Upieczoną masę przełóz na ściereczkę, odklej papier do pieczenia i pozostaw na 15 - 20 minut do ostygnięcia.

  5. W tym czasie rozpuść żelatynę w odrobinie wody (około 70 - 80 ml), dodaj twaróg, mleczko kokosowe, tarty imbir, pieprz oraz sól, a następnie całość zmiksuj na gładką masę.

  6. Na schłodzonym cieście szpinakowym rozsmaruj twarogową masę, ułóż plastry łososia i zawiń w formę rolady. Odstaw do lodówki na około 3 godziny.