Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

FIT OBIAD: Ratatouille z kurczakiem i ryżem

FIT OBIAD: Ratatouille z kurczakiem i ryżem
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Jacek Bilczyński ChUxWOdO6UXVA1
Wypróbuj fit wersję!

Składniki

250 g ryżu basmati
500 g piersi z kurczaka
1 cukinia
1 bakłażan
2 papryki
2 niewielkie cebule czerwone
2 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów bez skórki
1 łyżka octu balsamicznego
3 łyżki oliwy z oliwek
Natka pietruszki
Sól, pieprz

Opis wykonania

Dodatek ryżu i kurczaka do ratatouille sprawi, że uzyskasz pełnowartościowy i pyszny posiłek.

Opis przygotowania:

  1. Cukinie i bakłażana pokrój i podsmaż na patelni grillowej.
  2. Ryż ugotuj z łyżeczką oliwy.
  3. Pokrój paprykę, cebulę i podsmaż je na oliwie z dodatkiem siekanego czosnku.
  4. Po chwili dodaj podsmażoną cukinię i bakłażana, dolej octu, dodaj pietruszkę oraz pomidory z puszki. Całość dopraw i duś na niewielkim ogniu przez około 8 - 10 minut,
  5. Mięso pokrój w kostkę, dopraw i podsmaż.
  6. Na talerzu ułóż ryż, warzywa w pomidorach oraz kawałki kurczaka.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych