


Glazurowany boczek z pak choi to pomysł na niebanalny obiad. Danie jest wyśmienite i wbrew pozorom niezwykle łatwe w przygotowaniu.
W misce wymieszaj: sos sojowy, wodę, miód, czosnek, posiekany imbir oraz olej.
Boczek przełóż do worka próżniowego, zalej przygotowaną marynatą i dokładnie zamknij. Użyj blendera Bosch z końcówką próżniową do odessania powietrza. Odstaw na minimum 30 minut do marynowania.
Pak choi dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym, przekrój na pół, skrop olejem lub oliwą.
Płytę grillową ustaw na kuchni indukcyjnej, rozgrzej.
Ułóż plastry boczku, grilluj z każdej strony do zarumienienia ok. 5–7 minut. Obok ułóż pak choi, grilluj z obydwu stron do zarumienienia.
Marynatę przelej do małego rondelka. Na średniej mocy zredukuj ją o połowę objętości, a sos się samoistnie zagęści.
Boczek i pak choi ułóż na talerzu, polej powstałym sosem, posyp orzechami i szczypiorkiem.