Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Glazurowany boczek z pak choi

Opis wykonania

Glazurowany boczek z pak choi to pomysł na niebanalny obiad. Danie jest wyśmienite i wbrew pozorom niezwykle łatwe w przygotowaniu.

baner reklamowy maszynki do mielenia
Glazurowany boczek z pak choi - krok 1

W misce wymieszaj: sos sojowy, wodę, miód, czosnek, posiekany imbir oraz olej. 

Boczek przełóż do worka próżniowego, zalej przygotowaną marynatą i dokładnie zamknij. Użyj blendera Bosch z końcówką próżniową do odessania powietrza. Odstaw na minimum 30 minut do marynowania.

Pak choi dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym, przekrój na pół, skrop olejem lub oliwą.

Glazurowany boczek z pak choi - krok 2

Płytę grillową ustaw na kuchni indukcyjnej, rozgrzej. 

Ułóż plastry boczku, grilluj z każdej strony do zarumienienia ok 5-7 minut. Obok ułóż pak choi, grilluj z obydwu stron do zarumienienia.

Glazurowany boczek z pak choi - krok 3

Marynatę przelej do małego rondelka. Na średniej mocy zredukuj ją o połowę objętości, a sos się samoistnie zagęści.

Boczek i pak choi ułóż na talerzu, polej powstałym sosem, posyp orzechami i szczypiorkiem.