Glazurowany boczek z pak choi
![Glazurowany boczek z pak choi](https://akademiasmaku.pl/storage/7902/conversions/glazurowany-boczek-z-pak-choi-5087-single.webp)
2 porcje
50 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Glazurowany boczek z pak choi
Glazurowany boczek z pak choi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10231/conversions/w7x5tQdKiF8EGb-thumb.webp)
W misce wymieszaj: sos sojowy, wodę, miód, czosnek, posiekany imbir oraz olej.
Boczek przełóż do worka próżniowego, zalej przygotowaną marynatą i dokładnie zamknij. Użyj blendera Bosch z końcówką próżniową do odessania powietrza. Odstaw na minimum 30 minut do marynowania.
Pak choi dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym, przekrój na pół, skrop olejem lub oliwą.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10232/conversions/zKI9Y8XOjrz2Az-thumb.webp)
Płytę grillową ustaw na kuchni indukcyjnej, rozgrzej.
Ułóż plastry boczku, grilluj z każdej strony do zarumienienia ok. 5–7 minut. Obok ułóż pak choi, grilluj z obydwu stron do zarumienienia.
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10233/conversions/BgAEP9JZVTtFYY-thumb.webp)
Marynatę przelej do małego rondelka. Na średniej mocy zredukuj ją o połowę objętości, a sos się samoistnie zagęści.
Boczek i pak choi ułóż na talerzu, polej powstałym sosem, posyp orzechami i szczypiorkiem.
Komentarze