Gołąbki z kapusty pekińskiej z grzybami i pietruszką
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Gołąbki to bardzo wdzięczna potrawa, ponieważ zawsze wychodzi doskonale. Do zawijania farszu można użyć dowolnych liści. Kapusta pekińska dodaje daniu lekkości i delikatności, a w porównaniu z tradycyjną wersją jest bardzo szybka w przygotowaniu.
Składniki
250 g pieczarek
2 szt. woreczki ryżu
natka pietruszki pęczek
kapusta pekińska
pieprz i sól
Gołąbki z kapusty pekińskiej z grzybami i pietruszką
Gołąbki z kapusty pekińskiej z grzybami i pietruszką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ryż ugotuj al dente. Na patelni podsmaż pieczarki z cebulką. Liście kapusty sparz wrzątkiem.
Wymieszaj ryż z pieczarkami, cebulką, posiekaną natką i przyprawami. Jeszcze ciepły farsz zawijaj delikatnie w liście kapusty.
Gołąbki znakomicie smakują z dodatkiem sosu pieczarkowego.
Zamiast pieczarek można wykorzystać grzyby leśne, które nadadzą całości bardziej szlachetnego smaku.
Komentarze