Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Gołąbki z kapusty pekińskiej z grzybami i pietruszką

Gołąbki z kapusty pekińskiej z grzybami i pietruszką
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Gołąbki to bardzo wdzięczna potrawa, ponieważ zawsze wychodzi doskonale. Do zawijania farszu można użyć dowolnych liści. Kapusta pekińska dodaje daniu lekkości i delikatności, a w porównaniu z tradycyjną wersją jest bardzo szybka w przygotowaniu.

Składniki

250 g pieczarek
2 szt. woreczki ryżu
natka pietruszki pęczek
kapusta pekińska
pieprz i sól

Opis wykonania

Ryż ugotuj al dente. Na patelni podsmaż pieczarki z cebulką. Liście kapusty sparz wrzątkiem.

Wymieszaj ryż z pieczarkami, cebulką, posiekaną natką i przyprawami. Jeszcze ciepły farsz zawijaj delikatnie w liście kapusty.

Gołąbki znakomicie smakują z  dodatkiem sosu pieczarkowego.

Zamiast pieczarek można wykorzystać grzyby leśne, które nadadzą całości bardziej szlachetnego smaku. 

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych