Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekki i orzeźwiający sos, bez którego nie obejdzie się żaden grill. Sprawdzi się także jako sos do sałatki lub mięsa z grilla.

Składniki

1 duże opakowanie jogurtu greckiego
1 duży ogórek zielony
1 pęczek koperku
2-3 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Ogórki nadają mu delikatności i orzeźwiającego posmaku. Nic dziwnego, że pojawia się praktycznie na każdym grillu.

Opis przygotowania:

  1. Ogórka umyj i obierz, a następnie wydrąż gniazda nasienne. Powstałe łódeczki zetrzyj w robocie kuchennym.
  2. Czosnek i koperek posiekaj w blenderze.
  3. Jogurt połącz dokładnie z ogórkiem i koperkiem. Całość dopraw do smaku oliwą, octem, czosnkiem oraz przyprawami.
  4. Przed podaniem przechowuj w lodówce.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Świetny dodatek do grilla lub warzywnych placuszków.

Powiązane przepisy