Hiszpański ryż cytrynowy Magdy Navarrete
4 porcje
Łatwe
Apetyczne, aromatyczne i sycące danie dla fanów kuchni hiszpańskiej!
Ole!
Składniki
1 szt. Cebula
1 szt. Papryka
1 szt. Kiełbasa chorizo
1 szt. Czosnek
250 g Pierś kurczaka
1 szklanka Ryż brązowy
ok. 250 ml Bulion warzywny
100 ml Pulpa pomidorowa
1 szt. Cytryna
Hiszpański ryż cytrynowy Magdy Navarrete
Hiszpański ryż cytrynowy Magdy Navarrete
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- W kielichu blendera posiekaj cebulę oraz paprykę.
- Na patelni rozgrzej oliwę.
- Kiełbasę chorizo pokrój w plastry, następnie rozłóż je na rozgrzanej oliwie.
- Na patelnię wrzuć paprykę, cebulę, czosnek oraz pokrojoną w kawałki pierś kurczaka.
- Calość smaż około 15 minut,
- Po tym czasie na patelnię dodaj surowy brązowy ryż.
- Całość zalej bulionem, dodaj pulpę pomidorową i duś około 20 minut.
- Gdy ryż napęcznieje, na patelnię wyciśnij sok z cytryny.
Komentarze