Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Hiszpański ryż cytrynowy Magdy Navarrete

Hiszpański ryż cytrynowy Magdy Navarrete
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Apetyczne, aromatyczne i sycące danie dla fanów kuchni hiszpańskiej! Ole!

Składniki

1 szt. Cebula
1 szt. Papryka
1 szt. Kiełbasa chorizo
1 szt. Czosnek
250 g Pierś kurczaka
1 szklanka Ryż brązowy
ok. 250 ml Bulion warzywny
100 ml Pulpa pomidorowa
1 szt. Cytryna

Opis wykonania

  1. W kielichu blendera posiekaj cebulę oraz paprykę.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę.
  3. Kiełbasę chorizo pokrój w plastry, następnie rozłóż je na rozgrzanej oliwie.
  4. Na patelnię wrzuć paprykę, cebulę, czosnek oraz pokrojoną w kawałki pierś kurczaka.
  5. Calość smaż około 15 minut,
  6. Po tym czasie na patelnię dodaj surowy brązowy ryż.
  7. Całość zalej bulionem, dodaj pulpę pomidorową i duś około 20 minut.
  8. Gdy ryż napęcznieje, na patelnię wyciśnij sok z cytryny.

 

 

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych