Kaszotto z brokułami i pomidorkami koktajlowymi
4 porcje
Średnie
Składniki
Kaszotto z brokułami i pomidorkami koktajlowymi
Kaszotto z brokułami i pomidorkami koktajlowymi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Brokuła umyć, podzielić na małe różyczki. Obgotować przez kilka minut we wrzącej wodzie, po czym przełożyć na durszlak i przelać zimną wodą. Seler naciowy umyć i pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej. Cebulę drobno posiekać, wrzucić na patelnię i smażyć, aż się zeszkli, mieszając od czasu do czasu. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i wymieszać. Od razu wsypać kaszę, rozcinając zawartość torebki. Smażyć przez kilkadziesiąt sekund, ciągle mieszając. Stopniowo dolewać bulion, tak, by każdorazowo przykrył całą kaszę. Mieszając cały czas, gotować kaszotto i dolewać kolejną porcję bulionu, gdy pozostała zostanie wchłonięta przez kaszę. Pod koniec gotowania dodać brokuły i seler oraz doprawić potrawę solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Gdy kasza będzie już miękka zestawić patelnię z ognia, dodać pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, masło i starty ser, wymieszać. Przed podaniem posypać kaszę posiekaną natką pietruszki.
Komentarze